Please Wait...

Wat is GMD

U bent hier

Je kan aan een erkende huisarts vragen een globaal medisch dossier (GMD) aan te leggen en bij te houden. Met een globaal medisch dossier schrijft u zich in bij uw huisarts en geniet u van een verhoogde terugbetaling op de consultaties.

In het GMD worden alle gegevens bijgehouden over je gezondheid zoals/ medische voorgeschiedenis, geneesmiddelengebruik, gevolgde behandelingen, verslagen van specialisten en andere zorgverleners. Het globaal medisch dossier (GMD) geeft je vaste huisarts een totaalbeeld van je gezondheid.

Zo kan de arts onder meer beter beoordelen welke onderzoeken nodig of overbodig zijn en of de behandelingen op elkaar zijn afgestemd.  De huisarts mag hiervoor per kalenderjaar een honorarium aanrekenen dat volledig door het ziekenfonds wordt terugbetaald.

Wij werken met het systeem van derde betaler, dus u hoeft enkel uw handtekening te plaatsen en de betaling wordt rechtstreeks met uw mutualiteit geregeld door de arts. Er is een 30 procent remgeldvermindering voor consultaties bij de huisarts die het GMD bijhoudt of een andere huisarts die toegang heeft tot het GMD (bv. omdat hij in dezelfde praktijk werkt)

Contacteer ons

  • Adres: Goedlevenstraat 138, 9041 Oostakker
  • Telefoon: 09 228 76 42
  • Fax: 09 218 81 59
  • Email: info@ha-oudebareel.be

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!